Over

Durf jij de waarde van je bedrijf te verkopen? Of twijfel je of je de juiste verkoop kills hebt?

Ben jij een gepassioneerde ondernemer en

 • Wil jij leren verkopen op jouw eigen persoonlijke manier
 • Wil jij je omzet verhogen
 • Wil jij met gemak de onzichtbare verkoopkansen zien en omzetten naar deals

Maar denk je

 • ‘ik weet het niet hoor, al dat gepush om een deal’
 • ‘verkopen, urgh, ik walg ervan. Ik voel me dan zo ongemakkelijk’
 • ‘ja maar, ik doe dit allemaal omdat ik het zo leuk vind, ik hoef er niet rijk van te worden’
 • ‘prijzen verhogen, dat kan echt niet’
 • ‘verkopen, dat is allemaal 1 grote borstklopperij, ik begin er niet aan’

Menig ondernemer die ik spreek struggelt hiermee en ik in het begin van mijn verkoopcarrière ook. Ik wilde vooral niet pusherig of drammerig overkomen. Inmiddels weet ik hoe mooi, grappig, ontspannen, leerzaam en reflectief verkoop kan zijn.

Wat ik belangrijk vind is dat jouw persoonlijkheid terugkomt in je verkoop. Zodat het authentiek is voor de klant én voor jezelf!

Wie ben ik?

Ik heb 15 jaar ervaring in Sales. Op mijn 24e werkte ik bij een internationaal bedrijf in de Medical Devices en mocht gaan verkopen zonder iets van verkoop af te weten. Doodsangsten stond ik uit. Wat moet ik? Hoe moet ik dat doen? Ik lag er wakker van. Gaat die klant wel ‘ja’ zeggen? Wat als hij ‘nee’ zegt.

Op een dag deelde ik mijn wanhoop met mijn vader, verkoopdirecteur en een oude rot in het vak met ruim 35 jaar verkoopervaring aan.

Hij vertelde me “Marleen, ik weet nog zo goed dat ik net begon in de verkoop. Op een dag reed ik naar Mill, een klein plaatsje in Noord-Brabant, en vond een bankje langs de maas. Wanhopig heb ik mijn boterhammen opgegeten want ik wist niet wat ik moest doen.”

Ineens realiseerde ik me dat er meer mensen zijn die strugglen met verkoop.

Het is niet zo vanzelfsprekend als iedereen doet voorkomen.

Het succes van jouw bedrijf

Wat is er nog meer voor jou mogelijk als jij ontdekt hoe je de waarde van je bedrijf succesvol verkoopt? Wat is nog meer voor jou mogelijk als jij gaat inzien dat verkopen leuk is, waardevol, integer en draait om een authentieke, pure connectie? Wat zou er dan nog meer mogelijk zijn voor jou en je bedrijf?

Dat is de reden dat ik ben begonnen met Salesidentity. Om je te laten ervaren dat verkoop het begin is van mooie, duurzame en bijzondere business relaties die jaren en jaren meegaan. Dat verkoop het succes is van jouw bedrijf. Van ieder bedrijf!

Verkopen vraagt om buiten je comfortzone te gaan en te leren van de stupide fouten die je (soms) maakt. Want ook ik dacht op bepaalde momenten het wel allemaal te weten en de verkoop er even bij te doen.

Ik vergeet nooit meer dat een inkoper zei “Marleen, je doet nu een aanname en aannames zijn dodelijk”. And it was, de klant stopte.

Wat is er voor jou mogelijk?

Ik wil je laten ervaren, dat wanneer verkoop een prioriteit is in je business het onmogelijke mogelijk wordt. Dat je tot veel meer in staat blijkt te zijn dan dat je tot nu toe gedaan hebt.

Mijn kennis en expertise bestaat uit 15 jaar verkoopervaring en hoe je dat op een authentieke, succesvolle manier doet. Een persoonlijke manier die past bij jou én omzet oplevert.

Ik laat je zien waar de groeimogelijkheden van je bedrijf liggen, welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt en hoe je jezelf die eigen maakt.

Ninke van der Leck
Ondernemerscoach

Marleen ziet de potentie in mensen. Ook als ze die zelf niet zien. Met haar specifieke vraagstelling opent ze een nieuwe wereld vol mogelijkheden en kansen waardoor mensen voelen dat ze tot veel meer in staat zijn en in hun grootsheid stappen.

Ninke van der Leck

Wat is er voor jou mogelijk om beter te leren verkopen? Vraag de GRATIS Leer Verkopen Sessie aan.

Succesvol door persoonlijke verkoop

Mensen kopen van mensen. Zorg dat je een topper bent in Verkoop!

Nog meer over mij

 • Moeder van drie jongens
 • Reis sinds 2016 regelmatig naar Amerika voor The Work van Byron Katie
 • Ben deelnemer van het Certified Facilitator Program van The Work
 • Ik houd van lekker bier. Met als favoriet een Texelse Skuumkoppe
 • Reisde in 2015 met onze jongens naar New Zealand
 • Stond hoogzwanger op het Malieveld in Den Haag bij Bruce Spingsteen
 • Guilty pleasure, bugles met smeerkaas